Je moet als belegger durven kijken naar de niet-zo aantrekkelijk onderdelen van de financiële markten. De achterblijvers ten opzichte van de winnaars. De kneusjes van de beurs. En dan komen we toch al heel snel uit bij de grondstoffen. Een onderdeel dat al jaren in verval zit. Maar waar sedert kort een indrukwekkende ommezwaai bezig is. 

Helaas ontgaat deze monumentale draai de meeste beleggers. Of beter, ze willen het gewoon niet zien. Niet sexy genoeg, luidt hun oordeel.

Tja, met dergelijke instelling, hoor je alleen maar te verliezen op de beurs. We zeggen het niet graag, maar het is wel de keiharde waarheid. Wie niet horen wil, zal voelen.

Wie het wel horen wil, die luistert eens naar ons pleidooi: koop grondstoffen… en niet weinig!

Met name de hoek van de metalen zuigt het slimme geld aan. Dit zijn de aandachtige beleggers die in een zeer vroege fase, hun vermogen erin positioneren.

Vaak zijn het de meest kapitaalkrachtige beleggers, want ze weten steeds de massa voor te zijn.

Zo’n belegger, wil jij ook zijn. En dat is op zich niet zo moeilijk: schakel je emotie uit, en je verstand aan. Dan wordt het leven als belegger een stuk gemakkelijker!

Wie vandaag met z’n verstand investeert, koopt grondstoffen. De industriële metalen merken de nieuwe instroom aan kapitaal al een tijdje. De prijzen van koper, zink, … hebben de neerwaartse trend van de voorbije jaren, achter zich gelaten.

Lithium is  bijvoorbeeld een perfecte grondstof om in te spelen op de komst van elektrische wagens. Want vergis je niet: ook u rijdt over enkele jaren naar grote waarschijnlijkheid in een elektrische wagen.

Sterker: er zijn momenteel zelfs overheden die plannen smeden om wagens op verbrandingsmotoren compleet te verbieden! Elektrische wagens vormen de toekomst, zonder enige twijfel.

Voor al die wagens zijn er batterijen nodig, en de industrie heeft gekozen voor Lithium-ion batterijen. De naam verklapt natuurlijk al dat lithium een cruciaal metaal zal vormen.

De vraag naar dit metaal zal in de komende jaren astronomisch stijgen. Toch zit er ook een negatief kantje aan het hele lithium-verhaal.

Er zijn enorme voorraden lithium aanwezig in de aardkorst. Ok, de lithiumprijs zal nog moeten toenemen om al die voorraden ook economisch aantrekkelijk te maken. Maar je voelt dat er ergens eens een plafond voor de lithiumprijs gevonden zal worden.

Lees ook: Waarom storten hedge funds zich massaal op deze kleine, onbekende grondstof?

Maar het minder bekende, maar zeker zo belangrijke metaal bij de productie van batterijen is KOBALT. Je hebt er misschien niet zoveel van nodig in een batterij als lithium, maar door de vraag naar dit soort batterijen, zal ook de vraag naar kobalt als een komeet de lucht in schieten.

En hier knelt het schoentje: de wereldwijde voorraden van kobalt zijn erg krap.

Nu de markt van elektrische wagens in een stroomversnelling komt – Tesla lanceerde de Model 3, een wagen voor het brede publiek – voel je dat meteen aan de prijs. Kobalt schoot in het voorbije jaar los.

Enkel in 2017 verdubbelde de kobaltprijs!

De bovenstaande grafiek liegt er niet om: het gaat bijzonder hard met kobalt, en we zien niet meteen waar de extra toelevering van kobalt vandaan gaat komen.

We zien dan ook weinig andere opties dan hogere prijzen voor kobalt in de komende jaren.

We hebben kobalt al een tijdje op onze radar, maar tot op heden vonden we geen enkele goede positie om hierop in te spelen. Want net zoals de grondstof, is ook het aanbod van beursgenoteerde mijnbedrijven in kobalt quasi onbestaande.

Maar daar kwam heel recent verandering in. We stootten op een nieuwe beursgenoteerde onderneming, die zich volledig en exclusief gaat toespitsen op kobalt.

Wie wil profiteren van de technologische revolutie, zit met kobalt in een unieke grondstof.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>