De eurozone heeft het op dit moment niet gemakkelijk. Enerzijds heeft het eurogebied te kampen met de tegenvallende groei van de wereldeconomie en anderzijds wordt het ook nog geconfronteerd met de naderende Brexit. Als gevolg daarvan is het vertrouwen onder de Europese burgers gedaald naar een 4-jarig dieptepunt.

Mario Draghi, president van de Europese centrale bank, kondigde afgelopen maand nieuwe stimuleringsmaatregelen aan. Deze maatregelen moeten er voor zorgen dat de Europese economie niet te ver wegzakt. En dat een nieuwe financiële stimulans nodig is blijkt wel uit de meest recente macrocijfers.

Eurozone gaat gebukt onder de handelsoorlog en de Brexit

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat het vertrouwen in de Eurozone tijdens de afgelopen anderhalf jaar snel in verval is geraakt. Sinds begin 2018 is het vertrouwen in alle delen van de Europese economie sterk afgenomen. Als gevolg daarvan is het algehele vertrouwen gedaald naar een 4-jarig dieptepunt.

Volgens economen moeten we daarnaast rekening houden met een verdere afname van het vertrouwen. De Brexit hangt namelijk als een donkere wolk boven het eurogebied. En ook de aanhoudende handelsoorlog brengt de nodige negatieve gevolgen met zich mee.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>