Het wordt steeds minder gemakkelijk om te investeren in Chinese bedrijven. In die zin dat de risico’s aan het toenemen zijn vermits de autoriteiten strenger worden voor bepaalde sectoren en bedrijven. Toch zijn er volgens de voorzitter van Standard Chartered nog voldoende opportuniteiten in ‘s werelds tweede grootste economie, namelijk in de privé sector.

Investeren in Chinese bedrijven is de afgelopen maanden minder evident geworden. José Viñals, voorzitter van Standard Chartered, benadrukt dat de Chinese autoriteiten strenger zijn geworden voor bepaalden sectoren en bedrijven waardoor de risico’s voor beleggers en investeeders zijn toegenomen. Kijk bv. naar ‘crackdown’ voor de technologiesector.

There’ve been some articles in the media about — is China becoming uninvestable? I don’t think so.

Aandelen van technologiebedrijven hebben het de afgelopen maanden bijzonder moeilijk gehad. Toch is hij ervan overtuigd dat de opportuniteiten in China nog altijd aanwezig zijn. Enkele sectoren zijn volgens hem effectief risicovol, echter neemt dat niet weg dat er andere sectoren zijn die wel aantrekkelijk zijn, zoals bv. de privé sector.

Inflatie

Daarenboven verwacht Viñals niet dat de stijgende inflatie voor problemen zal zorgen. Hij is ervan overtuigd dat dit een tijdelijk fenomeen is dat zal normaliseren na een bepaalde periode. Hij beweert ook dat veel Westerse economieën onder hun maximale capaciteit functioneren en dat ze nog veel munitie hebben mochten de problemen groter worden.

I still subscribe to the view that inflation that we’re seeing in the United States and in other Western countries in particular … has an important transitory component.

Toch blijft hij voorzichtig en schrijft de stijgende inflatie niet volledig af. Hij ziet zeker de mogelijkheid dat men het onderschat en dat de inflatie alsnog voor problemen zal zorgen. Mocht dit toch problemen geven, dan zou dit enkel het herstel van de wereldeconomie in gevaar brengen en niet de economische toestand op zich.

Bronnen: Abigail Ng – CNBC

Foto: PxHere

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>