Litecoin heeft er een fantastisch weekend opzitten. Met een stijging van 60% sinds vrijdag staat de koers van Litecoin op een nieuwe all-time high. Toch denkt Hanz Holdinworth op Medium dat dit nog maar het begin is. Volgens zijn berekening kan Litecoin ‘gemakkelijk’ stijgen tot boven $1.000.

Litecoin is niet zomaar een cryptomunt. Terwijl veel altcoins zijn ontworpen om de concurrentie aan te gaan met Bitcoin, is oprichter Charlie Lee van Litecoin van in het begin altijd bezig geweest met een cryptomunt te bouwen die naast Bitcoin kan staan. Lee zag in Bitcoin meer een ‘store of value’ dan een betaalmiddel en wou met Litecoin eigenlijk de betaalapp van Bitcoin maken.

Litecoin is de laatste jaren dan ook gegroeid tot ‘het laboratorium’ van Bitcoin waar op veel kleinere schaal nieuwe technologieën uitgevoerd kunnen worden. (denk aan SegWit; The Lightning Network, Atomic Swaps, …) Hierdoor kan Litecoin steeds meer zijn voet naast Bitcoin zetten.

<< U leest alles over de cryptomarkt eerst op onze Facebook-pagina >>

Nu het succes van Bitcoin weegt op de transactiesnelheid en –kosten, komt Litecoin steeds meer in beeld als alternatief op Bitcoin om betalingen uit te voeren.

Bitcoin heeft momenteel een marktwaarde van bijna $300 miljard terwijl Litecoin nog niet aan $10 miljard geraakt. De waarde van Litecoin lijkt dus zwaar ondergewaardeerd aan de waarde van Bitcoin.

Bitcoin registreert op dit moment maar 5,5 keer meer transacties dan Litecoin. En toch is Bitcoin nog steeds meer dan 30 keer meer waard.

Litecoin voert meer transacties uit dan alle andere altcoins samen. En voor Litecoin moet het nog allemaal beginnen. Het team van Charlie Lee werkte de laatste jaren vooral aan de technologie van de cryptomunt, en minder aan de promotie ervan. Maar daar zal in 2018 verandering in komen.

Ook wanneer we kijken naar de transactiewaarde, dan valt op dat de gemiddelde transactiewaarde van Bitcoin slechts 3 keer hoger ligt dan die van Litecoin. Volgens Hanz Holdinworth zijn berekeningen wordt er op deze manier 15,8 keer meer Bitcoinwaarde verstuurd dan Litecoinwaarde.

<< Download hier onze GRATIS Crypto Gids >>

Momenteel ligt de verhouding Bitcoin/Litecoin op 0,01BTC. Volgens de verhouding van de transactiewaarde zou deze echter op 0,0633BTC moeten liggen. Aan een prijs van $17.000 voor een Bitcoin betekent dat een prijs voor Litecoin van meer dan $1.000. De huidige koers van $160 lijkt dan ook een stevige onderwaardering volgens de berekening van Holdinworth.

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

Bron: Medium