We mogen wel zeggen dat er op dit moment sprake is van een beroerd sentiment op Wall Street. In amper twee weken tijd zijn we getransformeerd van een extreem optimistische stemming naar een extreem pessimistische stemming. Volgens een van de beste technici van Wall Street is dit niet het moment om angstig te zijn. 

Jeff deGraaf, voorzitter van Reinaissance Macro Research, is gespecialiseerd in het leggen van verbanden tussen verschillen periodes. En deGraaf ziet op dit moment een sterke overeenkomst met de periode 1996-1997. In vergelijking met de huidige koersbeweging is er zelfs sprake van een correlatie van 0,94 (een notering van 1,0 zou een perfecte correlatie zijn). 

Recordkoersen lonken als deze correlatie in stand blijft 

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van MarketWatch, zijn de overeenkomsten tussen de huidige koersbeweging en die van 1996-1997 in beeld gebracht. Mocht deze correlatie standhouden, dan zouden de aandelenmarkten binnenkort de weg naar omhoog moeten terugvinden. 

Op deze grafiek is daarnaast te zien dat de S&P 500 index in het jaar 1997, na het bereiken van de bodem, nog flink in waarde wist te stijgen. Mocht op Wall Street hetzelfde scenario zich ontvouwen, dan mogen beleggers rekenen op tal van nieuwe recordkoersen. 

Waarom weten andere beleggers dit wel en jij nog niet?

Heb jij ook het gevoel om altijd te laat te komen op het feestje? Heb jij ook altijd het gevoel dat anderen met de grootste winsten gaan lopen en jij enkel nog de kruimels kan oprapen? Ben jij het beu om het belangrijkste nieuws steeds te missen?

Dan is het NU tijd voor verandering. Schrijf je hier in op onze gratis nieuwsbrief en ontvang iedere dag het belangrijkste nieuws in je mailbox: Slim Beleggen Daily >>