Wat hebben enkele van ’s werelds rijkste mensen met elkaar gemeen, Bill Gates – Warren Buffett – Elon Musk – … ? Ze houden van lezen. Lezen verrijkt het menselijk denken waardoor je steeds slimmer wordt en steeds betere beslissingen kan nemen in het leven. Bill Gates publiceert ieder jaar zijn favoriete boeken voor de zomer.

Dit zijn de 5 boeken die je volgens Bill Gates deze zomer moet lezen.

Leonardo da Vinci, door Walter Isaacson

Isaacson schreef eerder al de biografie van Steve Jobs en Albert Einstein. In dit boek neemt hij de lezers mee naar de 15e eeuw, naar Leonardo da Vinci. Da Vinci was een persoon met diverse interesses, van militaire machinebouw en wetenschap tot ontwerpen en schilderijen.

“I’ve read a lot about Leonardo over the years, but I had never found one book that satisfactorily covered all the different facets of his life and work,” – zegt Gates.

Everything Happens for a Reason and Other Lies I’ve Loved, door Kate Bowler

Als toegewijde Christen, ontdekte Kate Bowler op haar 35e dat ze darmkanker heeft. Echter, geloofde ze sterk dat God gezondheid en welvaart brengt voor diegene die goed doen. In dit boek gaat ze op zoek naar zichzelf en antwoorden op vragen waarom ze toch ziek is geworden.

Lincoln in the Bardo, door George Saunders

Dit boek is een mix van geschiedenis en fictie over het leven van president Abraham Lincoln. Bardo introduceert Willie, de zoon van Lincoln die op 11-jarige leeftijd overleed minder dan een jaar nadat de burgeroorlog was begonnen. Om zijn verdriet te verwerken, stuurt Lincoln andere kinderen naar de strijd.

Origin Story: A Big History of Everything, door David Christian

David Christian zette zijn 6 uur durende online cursus over de geschiedenis van de mensheid om in een boek van 368 pagina’s. Hij legt uit hoe de mensheid is begonnen en denkt na over hoe het nu verder moet/gaat.

“Origin Story is an up-to-date history of everything that will leave you with a greater appreciation of our place in the universe,” – zegt Gates.

Factfulness, door Hans Rosling

In zijn boek probeert Rosling het pessimisme rond de toekomst te weerleggen door de nieuwe ontwikkelingen en tragedies van de wereld te omsluiten. Hij vergelijkt daarbij de gelijkenissen en contrasten van tussen verschillende landen en hun levensstandaard.

Bron: Forbes