Groene energie en elektrische voertuigen zijn ‘trending’ en zullen de komende jaren vermoedelijk veel kapitaal aantrekken. Maar er zijn nog trends die volgens Ark Invest’s Cathie Wood ‘the next big thing’ kunnen worden. Zij is er namelijk van overtuigd dat digitale portefeuilles en genomica het volgende zijn waar investeerders zich op zullen storten.

CIO en CEO van Ark Investment Management Cathie Wood heeft de afgelopen jaren een sterke reputatie opgebouwd op de aandelenmarkten. Ze staat erom bekend te investeren in ‘disruptive innovation’ bedrijven. Haar paradepaardje, ARK Innovation, wist vorig jaar 16,7 miljard dollar aan kapitaal aan te trekken van beleggers en investeerders.

Digital wallets en genomica

Wood heeft bijvoorbeeld grote posities in Square en PayPal, twee bedrijven die de wereld van de digitale portefeuilles en betaaldiensten domineren op dit moment. Square is haar tweede grootste positie in de Ark Innovation ETF met een weging van 7 procent. De grootste positie is Tesla met 11,66 procent. Andere posities zijn o.a. Roku, Zoom en Shopify.

It’s going digital, its going mobile. A little bank branch in your pocket. We’re going to have all kinds of financial services available through them, including loans, debit cards, credit cards, stock buying, bitcoin buying.

Maar naast digitale betaaldiensten en portefeuilles, is er ook nog genomica en de toepassing in de gezondheidszorg. Wood verwacht ook veel van deze industrie de komende jaren. De Genomics ETF van ARK heeft grote posities in op Exact Sciences, die bijna 5 procent van de ETF uitmaakt. CRISPR Therapeutics is een andere grote positie in de ETF.

DNA sequencing is going to introduce science into healthcare decision making for the first time. We’re going to be able to cure diseases that we never thought it would be possible to cure, including cancer.

Dus, naast elektrische voertuigen zijn het digitale ‘wallets’ en genomica die opportuniteiten zullen bieden op de markten, althans volgens Cathie Wood. De Ark Innovation ETF noteert dit jaar 2,5 procent hoger. De Ark Genomic Revolution ETF noteert dit jaar 1 procent hoger.

Bronnen: CNBC

Foto: Gerd Altmann – Pixabay

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>