De zilverprijs staat al enkele maanden onder druk. Rond de zomer van 2020 werd er een stevige top gevormd en vanaf dat punt gerekend heeft de zilverprijs het nodige terrein moeten prijsgeven. Opvallend genoeg weten de meeste andere commodities wel goede zaken te doen. En juist daarom lijkt zilver nu over het meeste groeipotentieel te beschikken.
Als gevolg van de oplopende inflatie wisten de commodities tijdens de afgelopen maanden bijzonder goede zaken te doen. Ook het snelle herstel van de wereldeconomie wist te leiden tot een grote vraag naar commodities. Dit komt niet alleen voort uit de inhaalvraag vanuit het coronatijdperk, maar ook vanuit de grote reguliere vraag in verband met de krachtige economische groei.
Gaat de zilverprijs bezig aan een inhaalrace?
Traditioneel gezien worden de edelmetalen ook gezien als beschermers tegen inflatie. Vooralsnog is daar echter weinig van te merken, want ondanks de oplopende inflatie wisten goud en zilver hier niet van te profiteren. Sterker nog; beide edelmetalen werden tijdens de afgelopen maanden geconfronteerd met een dalende koersbeweging.
Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, is te zien dat daar binnenkort verandering in kan komen. Op deze grafiek is te zien dat er al ruim 13 jaar sprake is van een sterke correlatie tussen de commoditysector en de zilverprijs. Volgens deze grafiek is de zilverprijs tijdens de afgelopen maanden duidelijk achtergebleven op het algemene plaatje binnen deze sector. En mocht de geschiedenis zich gaan herhalen, dan kan de zilverprijs op weg zijn naar een indrukwekkende inhaalrace.
De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek
Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.
Het beste moet namelijk nog komen!
U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!