De edelmetalen kennen tot nu toe een fantastisch beursjaar. De goud- en zilverprijs noteren op jaarbasis gemeten zelfs allebei in de dubbele cijfers. Daarnaast heeft het er alle schijn van dat de echte edelmetalenrally nog moet gaan aanbreken. En met name de zilverprijs kan in waarde gaan exploderen.

De zilverprijs wist tijdens de afgelopen jaren minder goed te presteren dan de goudprijs. Als gevolg van de toegenomen onzekerheid in de wereld werd met name goud gebruikt als veilige haven. Het kleine broertje van goud – zilver – bleef daarbij vaak onder de radar. Tijdens de afgelopen maanden is dat beeld wel veranderd, want tijdens de afgelopen periode wist de zilverprijs de goudprijs te verslaan.

Zilveraandelen waren zelden zo goedkoop

Volgens de mannen van Crescat Capital LLC kan er binnenkort een nieuw zilvertijdperk aanbreken. Mogelijk is dat tijdperk zelfs al aangebroken. Op de bovenstaande grafiek is te zien dat de Silver to Russell 3000 Ratio onlangs een dubbele bodem wist neer te zetten. Voor het laatst was deze ratio in het jaar 2000 zo laag. En dat betekende destijds het startsein van een nieuw zilvertijdperk, waarbij de zilveraandelen een beduidend betere prestatie wisten af te leveren dan Amerikaanse aandelen. Uiteindelijk duurde dit tijdperk ruim 11 jaar.

Is dit hét moment om opnieuw zilveraandelen aan de portefeuille toe te voegen?