Afgelopen vrijdag wist de Nasdaq 100 index te stijgen naar een nieuwe recordkoers. Deze fantastische prestatie was te danken aan de beter dan verwachte banencijfers. Een belangrijke grafiek laat zien dat de beursrally bij de techindex nog enige tijd kan standhouden.

De Nasdaq 100 index is al jaren een van meest geliefde indices onder de beleggers. En dat is ook niet zo vreemd, want deze beurs weet al jaren een geweldige prestatie af te leveren. De Amerikaanse index bestaat uit 100 toonaangevende internet- en techaandelen.

Deze beursrally hoeft nog niet voorbij te zijn

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van McClellan Financial Publications, is te zien dat er op dit moment nog steeds sprake is van een ‘gezonde’ beurssituatie. Volgens Tom McClellan ondersteunt een belangrijke indicator op dit moment de beursrally die gaande is bij de Nasdaq 100 index. Deze indicator laat zien dat de huidige herstelbeweging gesteund wordt door een groot deel van de aandelen binnen de index.

Tijdens voorgaande belangrijke toppen was er telkens sprake van een zogenoemde ‘negatieve divergentie’. In dit geval is daar sprake van als de Nasdaq 100 index verder in waarde weet te stijgen, terwijl steeds minder aandelen binnen de index de rally nog ondersteunen. Voorlopig is zo’n negatieve divergentie nog nergens te bespeuren.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar