De olieprijs heeft de afgelopen weken flink terrein weten te winnen. Sinds de bodem van juni is de prijs voor een vat ruwe en een vat Brent olie flink gestegen. Toch profiteert de energiesector hier op dit moment nog maar mondjesmaat van. Zijn de beleggers nog niet overtuigd van de kansen die er in deze sector voor het oprapen liggen?

De energiesector is een van de weinige sectoren die de afgelopen beursjaren verguisd is door beleggers. De meeste sectoren wisten juist de afgelopen jaren flink te profiteren van de euforie onder de investeerders, maar voor de energieaandelen gold dat dus niet. Wij hebben een grafiek gevonden die perfect in beeld brengt dat dit wellicht een zeldzaam koopmoment is.

Energieaandelen zijn ‘zeldzaam’ goedkoop

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Top Down Charts, is te zien dat de energieaandelen op dit moment duidelijk achterblijven op de olieprijs. Voor het laatst hadden we in het jaar 2009 te maken met een dergelijke divergentie tussen beide componenten. Destijds was echter het omgekeerde het geval, want toen deed de olieprijs het relatief gezien een stuk slechter dan de energieaandelen. Dat wist kort daarna wel te resulteren in een enorme inhaalslag voor de olieprijs.

Deze grafiek maakt duidelijk dat hogere koersen voor energieaandelen verantwoord zijn. Toch zijn de meeste beleggers nog voorzichtig met een investering in deze keihard afgestrafte sector.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>