De dollar is bezig aan een dramatisch jaar. De Amerikaanse valutamunt wist tijdens de afgelopen twee jaar nog erg goede zaken te doen, maar dit jaar wordt er duidelijk uit een ander vaatje getapt. Volgens sommige analisten moeten we zelfs rekening houden met een nog veel lagere dollar.

Niet alles in de markten verloopt zoals de mensen vooraf denken. Als voorbeeld kan bijvoorbeeld de dollar genomen worden. Aan het begin van dit jaar was het overgrote deel van de analisten er nog over eens dat de Amerikaanse munt ook in 2017 goede zaken zou gaan doen. Daarbij werd er zelfs al gesproken over pariteit met de euro. Het daadwerkelijke koersbeeld ziet er totaal anders uit.

Gaat de dollar nog lager?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Pain Capital, is te zien dat we zelfs rekening moeten houden met een nog veel lagere dollar. De huidige beweging vertoont namelijk sterke overeenkomsten met twee andere perioden. En tijdens deze perioden moest de dollar uiteindelijk ook flink waarde inleveren.

Uiteraard hoeft het verleden zich niet te gaan herhalen, maar deze grafiek maakt wel duidelijk dat we rekening moeten houden met een lagere dollar. Zeker voor de traders onder ons is het van groot belang om deze grafiek nauwlettend in de gaten te houden. Een daling kenmerkt zich namelijk door flinke prijsdalingen in relatief korte tijd.