Er ligt een volatiele handelsweek achter de rug. Voor het eerst sinds lange tijd is de beweeglijkheid in de markt weer volledig terug. Tijdens de handelssessie van donderdag moest Wall Street flink terrein inleveren als reactie op de toegenomen spanningen tussen de VS en Noord-Korea. En als het aan het verleden ligt, dan kan er meer onheil op komst zijn.

Onlangs heeft LPL Research een onderzoek gedaan naar de koersbewegingen bij de Dow Jones index op het moment dat we te maken hadden met een beursjaar eindigend op een ‘7’.  En volgens dit onderzoek zijn er sterke overeenkomsten tussen de koersbeweging van dit jaar en de gemiddelde koersbeweging van alle jaren eindigend op een ‘7’.

Volgens deze grafiek neemt de kans op een verdere daling toe

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van LPL Research, is het resultaat van het onderzoek in beeld gebracht. Gemiddeld gezien wordt de top bij de Dow Jones index – in de jaren eindigend op een ‘7’ –  gezet in de maand augustus. En voorlopig klopt dat behoorlijk.

Volgens deze grafiek zijn er zware maanden voor de Dow Jones index aangebroken. Volgens deze grafiek zou de complete jaarwinst van 2017 zelfs prijsgegeven kunnen worden. Bescherming van de portefeuille lijkt dus belangrijker dan ooit te zijn.

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER