17 oktober staat voor veel beleggers met rood aangestipt in de agenda van beleggers in marihuana-aandelen. Dat is de dag dat Canada marihuana legaliseert. Maar dat rood kan ook staan voor de beurskoersen van marihuana-aandelen. Wordt dit een klassiek geval van ‘buy the rumor, sell the news’?

Volgens bekende shorter Whitney Tilson staan marihuana-aandelen voor een nieuwe crash. De dag des oordeels kan volgen voor diegene die snel rijk willen worden met marihuana-aandelen, aldus Tilson. Hij verwijst daarvoor naar de sterk opgelopen waarderingen voor tal van marihuana-aandelen.

“Valuations are completely unsustainable,”

Lees hier hoe je wél moet beleggen in marihuana-aandelen

Exuberante waarderingen

Whitney Tilson is een leerling van Warren Buffett. Hij weet hoe hij bedrijven moet waarderen. De waardering is nog altijd de kern van een belegging, niet de algemene marktomstandigheden die vaak verkeerd zijn.

Een voorbeeld van de overwaardering is Tilray. Met een marktwaarde van boven $10 miljard voor een omzet van $17 miljoen in de eerste jaarhelft van 2018 lijkt deze waardering meer dan exuberant. De markt waardeert Tilray momenteel aan 78 keer de omzet voor 2019. Ter vergelijking: Amazon noteert aan 3,2 keer de verwachte omzet voor 2019.

Ook Canopy Growth is geen koopjes volgens Tilson. Na de investering van $4 miljard door Constellation Brands explodeerde beurskoers tot boven $10 miljard. Toch verwacht men dat Canopy Growth dit jaar $154 miljoen verlies zal boeken.

“Big market valuations for not much in the way of profits sounds comparable to the setup ahead of the internet bubble.”

Bron: Yahoo Finance

Foto Credit: iStock

Word jij ook een van de Groene Miljonairs?

Met een groeiratio van 31% per jaar, behoort de marihuana-industrie tot de snelst groeiende ter wereld! In dit gratis ebook gaan de marihuana-experts van BeursBrink een paar hele interessante kansen uit de doeken doen, in een van de snelst groeiende markten van dit moment. Dit is alles wat je nodig hebt om te starten met beleggen in marihuana-aandelen: De Marihuana Miljonair Handleiding

De meest kansrijke groeimarkt van dit moment.