Het is vooral Tesla dat de krantenkoppen haalt, vooral omdat er veel hype hangt rond het bedrijf en omdat CEO Elon Musk zich graag ‘in the picture’ werkt via zijn tweets. Dat trekt veel aandacht weg bij andere autobouwers die evenzeer goed bezig zijn inzake het bouwen van elektrische voertuigen. Volkswagen doet het bijvoorbeeld beter dan Tesla in Europa.

Tesla hier, Tesla daar. De Amerikaanse autobouwer komt veel in het nieuws, het bedrijf doet het namelijk goed maar er heerst vooral veel hype rond de autobouwer. Dat komt voor een deel door CEO Elon Musk, die werkt zich namelijk graag in de kijker. Maar er zijn uiteraard ook andere autobouwers actief op de markt van elektrische voertuigen die het bijzonder goed doen en wat meer in de kijker mogen staan, zoals Volkswagen bijvoorbeeld.

De Duitse autobouwer werd in 2015 afgestraft omwille van het dieselschandaal. Maar tegenwoordig zijn ze ‘alive and kicking’. In Europa heeft Volkswagen Tesla van de troon gestoten als EV marktleider. Ze hadden een marktaandeel van 26 procent tijdens de eerste zes maanden van het jaar dankzij enkele populaire modellen.

ID.3 en ID.4

Volkswagen kan dan ook profiteren van een uitgebreid gamma van automerken, zoals Audi, Skoda, Bentley, Porsche en noem maar op. Het meest populaire elektrische voertuig in Europa uit de groep is de ID.3. In september 2020 lanceerde ze de ID.4, een SUV met oog op de globale markten die het best verkochte model van de groep is globaal gezien.

Echter ligt Volkswagen achter op Tesla wereldwijd gezien. Tesla leverde 627.000 voertuigen af tijdens de eerste drie kwartalen van dit jaar. Volkswagen leverde er ‘slechts’ 293.000 af tijdens deze periode. Maar de Duitse autobouwer, net zoals vele andere autobouwers, zijn pas begonnen met hun transitie naar elektromoteren. Men verwacht de komende jaren een ‘overvloed’ aan nieuwe modellen van Volkswagen, Ford, GM, Stellantis en noem maar op.

Bronnen: Katie Brigham – CNBC

Foto: Matti Blume – Own work – CC BY-SA 4.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

Comments