De coronacrisis weet overal in de wereld grote economische schade aan te richten. Dat is ook de reden dat veel analisten enkele maanden geleden vreesden voor een stevige winstrecessie. Inmiddels is een groot deel van de rook opgetrokken en blijkt de winstschade vooralsnog mee te vallen. En dat is van groot belang voor de aandelenmarkten.

Een groot deel van de bedrijven wordt dit jaar geconfronteerd met een stevige winstdaling. Wat dat betreft moet de coronacrisis niet onderschat worden. Ondanks dat zijn ook wat lichtpuntjes zichtbaar geworden. Door het ruimhartige overheidsbeleid weten veel bedrijven staande te blijven. Daarnaast zijn er ook sectoren te vinden die juist sterk weten te profiteren van de coronacrisis. Denk bijvoorbeeld maar aan de webshops die overuren maken.

Winstgroei is van groot belang voor de beurskoersen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van J.P. Morgan, is te zien dat de winstgroei bij de S&P 500 index onlangs overtuigend wist op te veren. Voorlopig weet de stijgende trend bij de winstgroei (EPS) van de S&P 500 bedrijven nog intact te blijven. En die stijgende trend is van cruciaal belang voor de Amerikaanse beurskoersen. Op het moment dat het onderliggende winstplaatje goed blijft, durven beleggers investeringen te verrichten.

Overigens betekent dit niet dat alle bedrijven binnen de S&P 500 index op dit moment goed het hoofd boven water weten te houden. Juist tijdens deze coronacrisis zijn de verschillen tussen de sectoren enorm groot. Beleggers doen er dus verstandig aan om het kaf van het koren te scheiden.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis