Het zal de meeste beleggers niet zijn ontgaan dat de Chinese techaandelen tijdens de afgelopen maanden geconfronteerd zijn met een forse koersdaling. Door de aangescherpte wet- en regelgeving in China zijn heel wat Chinese techaandelen uit de gratie geraakt bij beleggers. Mogelijk kan deze koerspaniek ook overslaan naar Amerikaanse aandelen.

Aan het begin van het jaar stonden beleggers nog in de rij om Chinese aandelen te bemachtigen. Tijdens het afgelopen jaar wisten de Chinese aandelen immers in positieve zin te verrassen. Met name de Chinese techaandelen wisten exponentieel in waarde te stijgen. Aan het begin van dit jaar sloeg die trend echter razendsnel om door de aangescherpte maatregelen van de Chinese toezichthouders.

Moeten beleggers vrezen voor een koersval bij Amerikaanse techaandelen?

Mogelijk kunnen Amerikaanse techaandelen ook hinder gaan ondervinden van de koersval bij de Chinese techaandelen. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Market Dog, te zien dat de Chinese techsector vaak vooruitloopt op de Amerikaanse techsector. Zo was er in het jaar 2018 ook al vroegtijdig sprake van een sell-off bij Chinese techaandelen, terwijl de Nasdaq 100 index pas 150 handelsdagen later met een dalende koersbeweging geconfronteerd werd. Op dit moment zijn we 140 handelsdagen verder nadat er een top bij de Chinese techsector werd neergezet.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar deze grafiek laat wel zien dat het pessimisme rondom Chinese techaandelen in het verleden ook meermaals is overgeslagen naar Amerikaanse techaandelen. Wellicht doen beleggers er dus verstandig aan om voorzichtig te werk te gaan.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar