De rentes op de Amerikaanse staatsobligaties zitten al enkele maanden in de lift. Dit heeft voornamelijk te maken met de stijgende inflatie en de verwachtingen met betrekking tot de aankomende renteverhogingen. Naar verwachting zal de Fed dit jaar 3 keer de rentestand optrekken. Of is het keerpunt nabij?

Lance Roberts, strateeg en econoom, laat via de site Real Investment Advice weten dat we een angstig punt hebben bereikt als het gaat om de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie. De rente op dit schatkistpapier wist tijdens de afgelopen maanden aanzienlijk in waarde te stijgen, maar het keerpunt lijkt bereikt te zijn. Maar, dat laatste is niet te hopen voor de Amerikaanse economie.

Gaat Amerika geteisterd worden door een nieuwe crisis?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Real Investment Advice, is te zien dat de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie al sinds het jaar 1985 te maken heeft met een dalende trend. Tijdens de twee meest recente keren dat we de weerstandslijn wisten te bereiken (2000 en 2007), werd de Amerikaanse economie kort daarna geteisterd door een strenge economische crisis.

Onlangs wisten we opnieuw de weerstandslijn te bereiken. Als reactie daarop werden we tijdens de afgelopen handelsdagen al geconfronteerd met een correctie. Mocht deze dalende trend intact blijven, dan voorspelt dat weinig goeds…

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)