Enkele dagen geleden was er redelijk positief nieuws over een mogelijk vaccin dat wordt ontwikkeld door het Amerikaanse Gilead. Remdesivir zou in de klinische testfase een goede werking hebben tegen COVID-19. De reactie op de Amerikaanse beurzen was uitsluitend positief maar men waarschuwt toch dat we niet te hard van stapel mogen lopen.

Is het einde van COVID-19 in zicht? Als we de klinische testresultaten van Remdesivir (het nieuwe medicijn van Gilead) mogen geloven, dan ziet het er zeer veelbelovend uit. Vrijdag werden beleggers en investeerders aangemoedigd om massaal aandelen in te kopen door dit hoopgevende nieuws. De Amerikaanse beurzen beleefden een donkergroene beursdag met winsten van gemiddeld 3 procent. Gilead ging zelfs met bijna 10 procent de hoogte in.

Analisten van de zakenbank Jefferies waarschuwen beleggers echter dat ze niet te hard van stapel mogen lopen. Analist Micheal J. Yee verwacht dat de stijging volgende week plaats gaat maken voor een kleine ‘pull back’ omdat men gaat beseffen dat het vaccin nog in de eerste testfase zit en dus nog een heel parcours moet afleggen alvorens het wordt goedgekeurd.

While these data are encouraging, they are uncontrolled and from a single center.

Phase 3

Pas als het vaccin ‘Phase 3’ overleeft, kunnen we spreken over een groot succes. En gezien de ernst van de zaak, zou deze derde fase er snel kunnen aankomen. Maar het blijft belangrijk dat beleggers en investeerders nu vooral voorzichtig zijn en niet hals over kop aandelen gaan beginnen kopen. Want de kans bestaat natuurlijk dat het vaccin niet eens tot ‘Phase 3’ geraakt.

Maar langs de andere kant is dit natuurlijk wel hoopgevend nieuws, hetgeen de beurzen nodig hebben in deze moeilijke tijden. Het sentiment lijkt sinds eind maart gekanteld te zijn, het is nu een kwestie om dit positief momentum vast te houden tot het einde.

Bronnen: CNBC

Foto: Ivan Radic – Flickr – CC BY 2.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>