Als we een blik werpen op de koersborden, dan zou je tot de conclusie kunnen komen dat de coronacrisis al achter de rug ligt. Zo werden de records op Wall Street tijdens de afgelopen handelsdagen verder aangescherpt. Toch ziet het onderliggende winstplaatje er een stuk minder rooskleurig uit. En die realiteit moeten beleggers niet uit het oog verliezen.

De meeste bedrijven worden nog steeds zwaar getroffen door de coronacrisis. Het economische plaatje is tijdens de afgelopen maanden slechts mondjesmaat verbeterd. Steeds meer mensen worden voorzichtig en dat is ook duidelijk terug te zien aan het lagere consumentenvertrouwen. Die voorzichtigheid zorgt er voor dat grote uitgaven uitgesteld worden. En dat heeft grote impact op de economische groei.

Zijn beleggers vooruitgelopen op de feitelijke economische situatie?

Overigens geldt hetzelfde voor de bedrijfsinvesteringen. Het overgrote deel van de bedrijven heeft het kasgeld op dit moment hard nodig en derhalve worden grote investeringen (tijdelijk) opgeschort. Tijdens de afgelopen weken publiceerden de meeste beursgenoteerde bedrijven ook rampzalige kwartaalcijfers. En gezien de meerdere lockdowns in de wereld, kwamen die cijfers niet als een verrassing.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Market Ear, is te zien dat er een groot gat is ontstaan tussen enerzijds de koers van de Nasdaq 100 index en anderzijds de gemiddelde onderliggende winst per aandeel. Nog nooit eerder was een dergelijke grote divergentie zichtbaar tussen beide componenten. En gezien de hoge beurskoersen zouden de onderliggende winsten snel moeten gaan bijtrekken. Het is echter sterk de vraag of dat daadwerkelijk gaat gebeuren. Mocht dat niet gebeuren, dan zijn de beurzen duidelijk vooruitgelopen op het feitelijke winstplaatje.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.