Volgens verschillende experts zijn of worden 90% tot 95% van alle cryptomunten waardeloos. Er zitten dan ook veel, vreemde, projecten tussen. Toch staat vreemd niet altijd garant voor waardeloos. Onderstaande 5 vreemde cryptomunten zijn op een of andere manier toch succesvol.

Out-of-the-box denken is meer dan ooit aanwezig in de cryptogemeenschap.

Dit zijn enkele van de vreemdste, maar succesvolle, out-of-the-box cryptomunten.

Dogecoin

Dogecoin werd in 2014 gecreëerd als een soort van grap, een parodie op Bitcoin. De cryptomunt werd zelfs genoemd naar de populariteit van ‘dog memes’, memes van honden. Toch is deze ‘grap’ niet zo onsuccesvol.

Dogecoin bereikte in de crypto-hype een waardering boven $1 miljard. Ethereum had op een gegeven moment Dogecoin nodig om een probleem op te lossen. Dogecoin heeft ook een trouwen, levendige gemeenschap.

Potcoin

Potcoin werd ook in 2014 opgericht om te dienen als betaalmiddel in de marihuana-industrie. Hoewel Dash momenteel furore maakt in deze sector, is Potcoin vandaag nog steeds a live and kicking.

Potcoin slaagde er zelfs in om Dennis Rodman als uithangbord te gebruiken tijdens de ontmoeting van Donald Trump met Kim Jong-Un van Noord-Korea waar Rodman een aanwezig rol vervulde.

3 Crypto Kooptips voor altijd

Cryptokitties

Cryptokitties zijn een soort van digitale kunstwerken die men verzamelt. Het unieke aan cryptokitties is, dat deze tokens niet gewisseld kunnen worden tegen een andere cryptomunt. Iedere cryptokittie heeft zijn eigen unieke eigenschap en kan ‘gekweekt’ worden met andere cryptokitties.

Er werd al een cryptokittie verkocht voor $140.000. Het volume op het netwerk was eens zo hoog, dat het netwerk van Ethereum fors vertraagde.

Dentacoin

Mondhygiëne en cryptomunten … het lijkt een vreemde combinatie. En dat zullen velen gedacht hebben over Dentacoin. Dentacoin is ‘een blockchain oplossing voor de globale tandindustrie.’ En Dentacoin heeft een actieve crypto-gemeenschap met tandartsen en gebruikers in 16 verschillende landen. Een ziekenhuis in New York aanvaardt Dentacoin zelfs als betaalmiddel.

Unobtanium

Unobtanium werd gecreëerd met slechts 250.000 cryptomunten ooit beschikbaar. Het verkrijgen van Unobtanium is dus met andere woorden heel moeilijk. Toch lijkt dit te werken.

In tegenstelling tot vele andere cryptomunten is het verlies van Unobtanium redelijk beperkt gebleven in 2018.

Bron: Big Think

Foto Credit: iStock

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)