ICO zijn bijzonder populair. Echter, in de meeste gevallen kan je ze vergelijken met een casino. Er ontbreekt vaak veel informatie, de waarderingen worden vaak opgeklopt, de economisch toegevoegde waarde is nihil of onbekend, … MAAR ze brengen wel geld op, véél geld. Volgens VC Mangrove Capital zelfs gemiddeld 1.320% (inclusief de gefaalde ICO’s).

Volgens het durfkapitaalfonds VC Mangrove Capital heeft iedere €10.000 die men blindelings zou geïnvesteerd hebben in ICO’s 13,2 keer meer geld opgebracht. De 204 initial coin offerings brachten gemiddeld 1.320% winst op.

2017 is het jaar van de doorbraak voor ICO’s, die voornamelijk worden gebouwd op basis van Bitcoin of Ethereum. Sinds begin dit jaar werd via deze nieuwe financieringsvorm al meer dan $2 miljard opgehaald om projecten te financieren. Dat is bijna 4 keer zoveel als via traditioneel durfkapitaal.

 << Eenvoudig Bitcoins kopen en verkopen >>

Het probleem met ICO’s is dat er heel weinig regulering rond is. Experts verwachten dat ICO’s een nieuwe vorm van kapitaalfinanciering kunnen worden eens meer regulering duidelijk wordt. China vaardigde nog niet zo lang geleden een verbod uit op ICO’s en ook Rusland wil ‘beleggers beschermen’.

ICO’s zorgen er in ieder geval voor dat hegde funds wakker schieten. Er ontstaan steeds meer nieuwe crypto hedgde funds die investeren in cryptomunten en ICO’s. Beleggen in deze nieuwe cryptomunten is lang niet zonder gevaar, maar met een gemiddeld rendement van 1.320% trekt het alvast veel geïnteresseerden aan.

Bron: B.I.

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>