Over een maand vinden er in Turkije verkiezingen plaats. Ondanks de economische groei zijn er tal van indicatoren die wijzen richting een aanstaande recessie. En dat zorgt er voor dat de druk op Erdogan flink wordt opgevoerd. De dalende lira vormt een grote bedreiging voor de machtspositie van Erdogan.

Een zwarte week voor de Turkse lira ligt achter de rug. Tijdens de afgelopen week wist de lira met maar liefst 14% in waarde te dalen ten opzichte van de euro. Op dit moment is één dollar zelfs bijna vijf lira waard; iets wat tot voor kort nog ondenkbaar was. De dalende lira heeft voor een deel te maken met het feit dat de inflatie blijft doorzetten en de publieke schulden enorm zijn. Daarnaast heeft het ook te maken met de uitspraken van Erdogan. Zo wil de premier van Turkije de macht van de Turkse centrale bank inperken.

Turkse lira in vrije val

En juist die mogelijke maatregel van Erdogan zorgt voor woede bij investeerders. Zij willen namelijk dat de Turkse centrale bank volledig de ruimte krijgt om de inflatie te bestrijden door middel van renteverhogingen.

Opvallend genoeg probeert Erdogan de val van de munt te gebruiken voor zijn campagne. Zo doen pro-regeringsmedia er op dit moment alles aan om de koersdaling neer te zetten als een buitenlands plan tegen Turkije. Uiteraard komen de Turken er vanzelf wel achter hoe het echt zit en tot die tijd zal de lira ongetwijfeld onder druk blijven staan.

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven