Rijke mensen zijn zuinige mensen. Dit wil niet zeggen dat ze gierig zijn, ze leven zuinig. Zuinig rijk worden wil zeggen dat u slimmer bent dan de rest. U weet uw prioriteiten te stellen. Zo worden en blijven zelfs de rijkste mensen zuinig leven omdat het hen veel geld oplevert.

Rijke mensen zijn zuinig omdat ze de waarde van geld appreciëren. Miljonairs hebben dan ook enkele zuinige gewoontes waardoor ze zo rijk zijn … en blijven.

# 1. Ze maken gebruik van kortingsbonnen

Dit verbaast u misschien maar uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat mensen die $100.000 of meer verdienen meer gebruik maken van kortingsbonnen dan mensen die minder dan $35.000 verdienen. Zelfs celebraties als Lady Gaga en Hilary Swank staan erom bekend om kortingsbonnen te gebruiken. 71% gebruikt papieren kortingsbonnen en 54% online kortingsbonnen.

# 2. Ze leven onder hun stand

Zelfs de super rijken leven onder hun stand. Ze zien bijvoorbeeld een auto niet als een statussymbool maar als een voertuig dat hen van punt A naar punt B brengt. Warren Buffett leeft bijvoorbeeld nog steeds in hetzelfde huis dat hij in 1958 kocht voor $31.500. Ook Mark Zuckerberg en Tim Cook leven in een gewoon huis. 74% van de super rijken gaan gewoon boodschappen doen in hun lokale Wal-Mart.

# 3. Ze waarderen kwaliteit boven kwantiteit

Dit bewijst dat rijke mensen niet gierig zijn. Ze kopen gewoon liever kwaliteit. Ze denken veel meer na over hun uitgaven. Kwaliteit kopen heeft veel voordelen. De meeste producten van een hoge kwaliteit gaan veel langer mee waardoor ze op het einde van de rit alsnog goedkoper zijn. Miljardair T. Boone Pickens draagt bijvoorbeeld nog steeds dezelfde sloffen als in 1957.

# 4. Ze hebben niet te veel cash geld

86% van de mensen die veel geld spenderen aan luxeproducten zoals auto’s, juwelen en de nieuwste elektronische snufjes zijn niet-miljonairs die doen alsof ze rijk zijn. De miljonairs die zuinig leven dragen juist genoeg geld bij zich dat ze willen uitgeven. Ze vermijden ook schulden om goederen te kopen.