di airbnb

Superbelegger en miljardair Warren Buffett heeft weer zijn jaarlijkse brief aan aandeelhouders de wereld in gestuurd. De brief is gericht aan de aandeelhouders van zijn investeringsbedrijf Berkshire Hathaway. Hij kaartte daarin veel verschillende onderwerpen aan, maar uitte in zijn brief onder andere hoe blij hij is met een van de meest populaire startups ter wereld: Airbnb. De beroemde belegger staat normaal gesproken echter bekend vanwege zijn voorkeur om technologie-aandelen te mijden. Hoe zit dat?

Buffett prijst Airbnb

Warren Buffett heeft Airbnb in zijn brief aan de deelnemers van zijn jaarlijkse conferentie, die later dit jaar plaatsvindt in Omaha, geprezen om verschillende redenen. Overigens wil Airbnb naar verluid nieuw kapitaal ophalen, waardoor de verhuurder van huizen uit zal komen op een waardering van 20 miljard dollar, zo meldt TechCrunch. >>> 10 Beleggingstips om meer geld te verdienen met beleggen <<< Dit is wat Warren Buffett exact zei over Airbnb:

‘Wij krijgen jaarlijks enorm veel hulp van duizenden bedrijven in Omaha en omgeving om ervoor te zorgen dat onze jaarlijkse aandeelhoudersvergaderingen goed verlopen en dat iedereen het naar zijn zin heeft. Dit jaar verwachten we echter dat er een record aantal aandeelhouders zal komen naar de vergadering. Als gevolg hiervan hebben we ons dan ook zorgen gemaakt om het tekort aan hotelkamers in de buurt. Om met dit mogelijke probleem om te gaan, heeft Airbnb aangeboden om rondom de periode van de vergadering een lijst op te stellen met een breed scala aan accommodaties in de omgeving. Daarbij is de service van Airbnb in het bijzonder handig voor aandeelhouders die verwachten slechts een enkele nacht te verblijven in Omaha. Vorig jaar eisten meerdere hotels in Omaha namelijk dat gasten rond de vergadering minstens voor 3 nachten zouden boeken. Die mensen met een krap budget zouden dan ook Airbnb moeten bekijken.’

Momenteel zijn er op Airbnb nog kamers beschikbaar in Omaha voor slechts zo’n 30 dollar per nacht. Een forse korting ten opzichte van wat de hotels in Omaha vragen tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Warren Buffett’s Berkshire Hathaway.