Het beursfeest lijkt maar niet te stoppen te zijn. De afgelopen handelsdagen wist de Dow Jones index keer op keer nieuwe recordkoersen te bereiken. En ook de meeste andere wereldwijde indices wisten te profiteren. Ondanks de aanhoudende feestvreugde is er recent een gevaarlijk waarschuwingssignaal afgegeven.

Tijdens het weerbericht worden we af en toe gewaarschuwd voor extreem weer. Er wordt dan vaak gebruik gemaakt van code geel bij gevaarlijke weersituaties en code rood bij extreem weer. Die code rood is onlangs ook verschenen op de beursvloer. De kans op een serieuze daling is enorm groot.

Dit waarschuwingssignaal is behoorlijk betrouwbaar

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Wall Street Journal, is te zien dat er onlangs een nieuwe roze streep is verschenen. De laatste keer dat er een dergelijk signaal werd afgegeven, was in de zomer van 2015. Uiteindelijk kregen we te maken met een flinke sell-off als reactie op de teleurstellende macrocijfers over de Chinese economie.

Een dergelijk signaal wordt afgegeven op het moment dat de Dow Jones index een nieuwe recordkoers weet neer te zetten en de Bull-Bear Ratio boven de 2 weet te komen, terwijl de Dow Jones Transport index meer dan 5% lager beweegt dan haar hoogtepunt. Dit signaal is gezien het effect van de voorgaande keren behoorlijk betrouwbaar te noemen.

Code rood is dus nu ook op de beursvloer zichtbaar geworden. Zoek dekking!

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)