De financiële markten hebben al weken last van ‘verkiezingsangst’. Woensdagnacht zal eindelijk duidelijk zijn of Trump zijn presidentstermijn met vier jaar mag verlengen, of dat hij plaats moet maken voor Biden. Ondertussen is de olieprijs op een belangrijk kantelpunt terecht gekomen. En dat kantelpunt kan ook groot effect hebben op Wall Street.

Steeds meer beleggers nemen op dit moment afstand van de financiële markten. Dit komt enerzijds door de naderende Amerikaanse verkiezingen en anderzijds door de forse stijging van het aantal nieuwe coronabesmettingen. Beide gebeurtenissen weten er voor te zorgen dat een groot deel van de beleggers op dit moment de voorkeur geeft aan een ‘zijlijnpositie’.

Een dalende olieprijs kan slecht nieuws voor Wall Street betekenen

Volgens technisch analist Chris Kimble doen beleggers er verstandig aan om de situatie rondom de olieprijs nauwlettend in de gaten te houden. Hij deelde op Twitter de volgende grafiek waarop te zien is dat de olieprijs bij een belangrijke steunlijn terecht is gekomen. Ook de S&P 500 index is bij de steunzone terecht gekomen. Volgens Kimble kan een neerwaartse doorbraak bij de olieprijs ook Wall Street onderuit halen. Tijdens de afgelopen jaren waren er immers meerdere momenten waarbij een dalende olieprijs een negatieve uitwerking had op de beurskoersen.

Beleggers doen er in ieder geval verstandig aan om juist nu voorzichtig te werk te gaan. Zonder twijfel breken er een aantal volatiele handelsdagen aan. En dat kan voor de oplettende belegger juist enorme kansen bieden.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>