Het was een bijzonder positieve beursweek nadat is gebleken dat de inflatie lijkt af te koelen. De S&P 500 is met 5,61 procent gestegen op 5 dagen tijd en noteert 8,80 procent hoger sinds 13 oktober. Toch zijn Wall Street managers terughoudend en kijken ze liever de kat uit de boom. De inflatie lijkt dan wel af te koelen, maar zekerheid is er niet.

Beleggers en investeerders zijn euforisch nadat het inflatierapport deed uitschijnen dat er sprake is van een afkoeling van de consumentenprijzen. Dat was duidelijk op de aandelenmarkten, tal van indexen gingen fors hoger de afgelopen 5 handelsdagen. Als er echt sprake is van een inflatiepiek, dan kan de herstelbeweging worden ingezet.

Met een stijging van 5,61 procent afgelopen week, deed de Standard & Poor’s 500 het uitzonderlijk goed gezien het drama op de aandelenmarkten dit jaar. Dankzij deze sterke week, haalde de index de afgelopen maand een rendement van 8,80 procent.

Herstel of niet?

Afgekoelde inflatie en dalende prijzen klinken als muziek in de oren van de centrale banken. Volgens Citi Group zou dit kunnen betekenen dat de Federal Reserve hun agressief rentebeleid opnieuw kan versoepelen. Beleggers en investeerders snakken naar een soepeler rentebeleid gezien dit aandelen een aardig duwtje in de rug zal geven.

Maar Wall Street managers zijn minder euforisch en lijken eerder realistisch te blijven. De inflatie mag dan misschien wel aan het pieken zijn, toch zal de wereld nog jarenlang ‘gebukt gaan’ onder verhoogde productie- en consumentenprijzen. JPMorgan Asset Management blijft voorlopig vasthouden aan cash en gaat eerst de kat uit de boom kijken.

Bronnen: Denitsa Tsekova

Foto: Investment ZenFlickrCC BY 4.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>