Langzamerhand keert het optimisme op de beursvloer weer terug. De financiële markten mogen dan wel tijdens de afgelopen weken geconfronteerd zijn met het nodige koersgeweld, de stieren vochten tijdens de afgelopen week dapper terug. Toch is er nog geen reden tot feestvreugde.

Dit gaat opnieuw een spannende week worden voor zowel de beer als de stier. De rust op de markten lijkt weer redelijk teruggekeerd te zijn, maar de beer is zeker nog niet uit het speelveld verdwenen. Met name op de Europese beurzen is de herstelbeweging tot nu toe uiterst beperkt gebleven.

Wall Street wordt geconfronteerd met belangrijke weerstanden

Volgens Chris Kimble, van Kimble Charting, worden de stieren op dit moment geconfronteerd met een flinke weerstand. Op de bovenstaande grafiek is dat in beeld gebracht. Op dit moment is de Dow Jones index niet alleen de weerstandslijn genaderd, maar ook een belangrijke Fibonacci-weerstand. Beide weerstanden dienen uit de lucht genomen te worden om te kunnen spreken van een overtuigende bodem.

Juist deze week kan dus van cruciaal belang zijn voor het verdere koersverloop op Wall Street.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>