Een van de belangrijkste speerpunten binnen de verkiezingscampagne van Donald Trump was de beoogde belastingverlaging voor bedrijven. Op die manier zouden de Amerikaanse bedrijven nog concurrerender kunnen zijn en dat zou de Amerikaanse economie in het zadel helpen. Inmiddels zijn echter de plannen voor die belastingverlaging op de lange baan geschoven.

De meeste beleggers rekenen er nog steeds op dat de belastingverlaging er binnenkort gaat komen. Juist dat is immers een van de belangrijkste redenen dat de Amerikaanse markten vooralsnog goed blijven liggen. Daarnaast heeft deze belastingverlaging weten te leiden tot de enorme beursrally van de afgelopen maanden.

Belastingverlaging van Trump is op de lange baan geschoven

Toch zijn er ook steeds meer beleggers onder ons te vinden die zich beseffen dat die belastingverlaging van Trump wel eens langer op zich zou kunnen gaan wachten. Daarnaast is het nog maar de vraag of de verlaging ook zo drastisch zal zijn als waar op gehoopt wordt.

belastingverlaging-trump

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat met name de Amerikaanse beursgenoteerde ondernemingen die te maken hebben met een hoog belastingtarief de afgelopen maanden flink in waarde zijn gestegen. Toch hebben juist die bedrijven sinds het begin van maart een serieuze pas op de plaats moeten maken als gevolg van de twijfels over de beoogde belastingverlaging. Met name deze aandelen zijn uiterst interessant om goed in de gaten te houden.