Tijdens de afgelopen jaren wisten de wereldwijde beurzen stevig in waarde te stijgen. Met name de Amerikaanse beurzen vielen daarbij in positieve zin op. Als gevolg van deze fantastische beursreeks werden beleggers steeds optimistischer. En mogelijk is dat optimisme onlangs te ver doorgeslagen.

Tot nu toe verloopt dit beursjaar niet vlekkeloos. Tijdens de eerste maand van dit nieuwe jaar werden de wereldwijde beurzen geconfronteerd met een stevige koersdaling. En ook gisteren hadden de beren de touwtjes stevig in handen. Volgens de analisten van Bank of America zou deze beursdaling nog een tijdje kunnen standhouden.

Deze unieke indicator waarschuwt voor tegenvallende beursrendementen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bank of America, is de zogenoemde ‘Sell Side Indicator’ in beeld gebracht. Deze indicator wordt bepaald aan de hand van het sentiment dat op Wall Street aanwezig is. Op de grafiek is te zien dat dit sentiment onlangs wist te stijgen naar de rode lijn. Deze rode lijn houdt in dat er sprake is van een extreem Bullish sentiment en over het algemeen is dat vaak juist het moment om afscheid te nemen van aandelen. De laatste keer dat deze lijn behaald werd, was in het jaar 2007. Ook toen werden de beurzen kort daarna geconfronteerd met een stevige beursdaling.

Over de afgelopen 30 jaar gemeten is deze unieke indicator redelijk betrouwbaar gebleken. Ondanks het feit dat resultaten uit het verleden geen enkele garantie voor de toekomst bieden, lijken beleggers er verstandig aan te doen om voorzichtig te werk te gaan.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>