Het is een donkerrode dag voor Chinese autobouwer van elektrische voertuigen BYD. Beursgoeroe Warren Buffett heet zijn aandeel in het bedrijf namelijk verkleind van 20,04 procent naar 19,92 procent. Beleggers en investeerders schrokken van het nieuws en stuurden het aandeel 12 procent lager. Analisten vermoeden dat Buffett wat nerveus aan het worden is.

Dinsdag was geen goede beursdag voor BYD op de beurs in Hong Kong. Het aandeel van de autobouwer daalde tijdens zijn sessie met 12 procent om de handelsdag uiteindelijk te sluiten rond de 7,35 procent. Beleggers duwden massaal op de verkoopknop omdat de Amerikaanse beursgoeroe Warren Buffett zijn aandeel in BYD met 0,12 procent heeft verkleind.

Berkshire Hathaway bezit nu 19,92 procent van BYD in plaats van 20,04 procent. Het conglomeraat verkocht 1,33 miljoen aandelen voor ruwweg 47 miljoen dollar. Yang Liu, CIO bij Atlantis Investments, waarschuwt dat het aandeel nog wat kan dalen de komende dagen.

This is a common trend for investors starting to take cash from the market. Maybe we’ll see more.

Vooruitzichten

Eerder deze week rapporteerde BYD sterke cijfers voor de eerste jaarhelft met een nettoinkomen van 521 miljoen dollar. Dat is drie keer meer dan dezelfde periode vorig jaar. Maar de beslissing van Berkshire Hathaway zou kunnen betekenen dat er een ‘correctie’ op komst is voor de Chinese markt van elektrische voertuigen.

There is too much uncertainties and I think [Buffett] got a little bit nervous. Maybe this recession in front of us for the U.S. economy and also a weaker Chinese consumption altogether brings down investors’ confidence to a larger scale.

Maar het is nog niet duidelijk welke richting de Chinese economie zal uitgaan. Gezien de vertraging van de wereldeconomie, is de kans groot dat die van China ook zal vertragen. Maar dat is buiten de Chinese overheid gerekend want onlangs werd aangekondigd dat men van plan is om een nieuw rondje stimulus te doen zodat de economie een duwtje in de rug krijgt.

Bronnen: Jihye Lee – CNBC

Foto: Strilets – Wikimedia CC BY-SA 4.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>