Warren Buffett heeft met zijn investeringsfonds Berkshire Hathaway een luxeprobleem: zo’n $100 miljard cash geld. Daarmee kan Buffett als hij wil een bedrijf als Nike of Starbucks volledig overnemen. Maar Buffett vindt niet zo heel veel interessante bedrijven om in te investeren. Toch is hij fan van deze 4 aandelen.

Buffett koopt alleen aandelen van bedrijven die niet te duur zijn. Dat hij de laatste maanden zo weinig investeert, is een teken aan de wand voor de waardering van de Amerikaanse aandelenmarkt. Maar weinig interessante bedrijven wil nog niet zeggen dat er geen interessante bedrijven meer zijn.

Zo belegt Berkshire Hathaway momenteel onder andere in:

Synchrony Financial

Met de verkoop van Wal-Mart en General Electric, lijkt het wel alsof Buffett de Amerikaanse consument niet meer vertrouwt. Maar dat is niet juist, Buffett verschuift enkel zijn focus.

Zo investeerde hij $500 miljoen in Synchrony Financial, de grootste uitgever van private-label kredietkaarten voor retailers als Wal-Mart, Gap, J.C. Penney en zelfs Amazon.

Ironisch genoeg was Synchrony Financial voorheen onderdeel van General Electric.

STORE Capital

STORE Capital is een vastgoedfonds gespecialiseerd in eigendommen met 1 enkele huurder zoals restaurants en gespecialiseerde retailers. Sommige business modellen voelen mogelijk de dreiging van Amazon, maar deze maken slechts 20% van de portefeuille uit.

STORE Capital verhuurt ook panden aan cinema’s, fitness centra, hondenwassalons, …

Blijf op de hoogte van alle beurs- en aandelennieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

Bank of New York Mellon

Met een investering in deze bank, zet Buffett in op de groei van de Amerikaanse economie. Het toont Buffett’s voorliefde aan voor goed geleide financiële instellingen. Buffett is ook een investeerder in American Express, Goldman Sachs, Bank of America, Wells Fargo en U.S. Bancorp.

Apple

Buffett gaf al toe dat hij verkeerd was door te blijven beleggen in oude technologie zoals IBM en de opmars van Amazon verkeerd in te schatten. Maar hij investeert wel in een bedrijf dat zich tussen beide giganten positioneert: Apple.

Apple presteert dit jaar zelfs beter dan Amazon en heeft nog altijd maar een koers/winstverhouding van 18 tegenover 250 voor het bedrijf van Jeff Bezos.

Bron: Time Money