Warren Buffett heeft een luxeprobleem. Hij heeft bijna $100 miljard cash geld op zijn rekening staan en ziet weinig tot geen plaatsen waar hij dat geld kan investeren. Aangezien andere alternatieven zo goed als niets opbrengen, zit hij met een enorme last om rendement te behalen. Maar het geeft Buffett ook een uniek voordeel.

Na 5 decennia van investeren in cash producerende activa, is de berg cash geld van Berkshire Hathaway gestegen tot bijna $100 miljard. Buffett zou heel veel bedrijven kunnen kopen met dat geld, maar doet dat niet. Het orakel van Omaha staat erom bekend om enkel ondergewaardeerde activa te kopen. Dat Buffett niets doet met zijn geld, is ook al een teken aan de wand van de huidige waardering.

Blijf op de hoogte van alle beurs- en cryptonieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

Op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Berkshire Hathaway zei Buffett nog dat hij graag geld aan het werk zou zetten. Buffett zit niet graag lange periodes met veel geld aan de zijlijn. Maar de vraag is, ‘gaan we het geld nuttig kunnen besteden?’ zei Buffett tegen zijn aandeelhouders.

Zo werd Warren Buffett miljardair

Buffett investeerde recent nog wel in Apple en een klein vastgoedfonds. Ook in een Canadese verstrekker van leningen, Home Capital Group, werd geïnvesteerd. De impact van Apple is reëel op Berkshire Hathaway (recent nog $1 miljard op 1 dag), maar de andere investeringen zijn zo klein dat het amper invloed heeft op de resultaten.

Via zijn nutsbedrijven staat Berkshire Hathaway nog wel op het punt een Texaans elektriciteitsbedrijf over te nemen voor $9 miljard. Maar daar blijft het voorlopig bij.

Lees gratis het eboek: Het leven van een miljardair: Warren Buffett

Dat Buffett zo veel cash geld heeft en amper of niet investeert is een teken aan de wand voor de huidige waardering van de aandelenmarkten. Maar deze cash buffer geeft Buffett wel een gigantisch voordeel. Bij een volgende correctie of crash, zit hij op de eerste rij om de goedkoopste brokken op te pikken aan de voordeligste prijzen.

En zo groeit op termijn het imperium van Buffett alleen maar sneller. Rijkdom op de aandelenmarkt wordt niet gemaakt wanneer alles stijgt, rijkdom wordt gemaakt wanneer alles daalt en je kan kopen.

Bron: Time Money