Het beursjaar 2018 begint langzaam het einde te naderen. In tegenstelling tot het vorige beursjaar hadden beleggers dit jaar te kampen met grote beweeglijkheid. Daarnaast nam de onzekerheid over de groei van de wereldeconomie toe en het handelsbeleid van Trump heeft behoorlijk wat los weten te maken. Worden de aandelenmarkten in 2019 geconfronteerd met een crash?

De naam ‘Warren Buffett’ zal bij de meeste beleggers wel bekend voorkomen. Hij wordt op de beursvloer ook wel gezien als de beste belegger aller tijden. Buffett is van mening dat beleggers moeten leren hoe ze moeten omgaan met hun emoties. Zo is hij onder andere van mening dat je moet kopen wanneer iedereen angstig is en juist moet verkopen wanneer iedereen hebzuchtig is. En mogelijk is nu van die hebzucht sprake.

Moeten beleggers vrezen voor een beurscrash?

Een van de favoriete indicatoren van Buffett, is de totale Amerikaanse marktkapitalisatie afgezet tegenover het Amerikaanse bruto binnenlands product. En op de bovenstaande grafiek, afkomstig van CNN, is te zien dat deze indicator nu alarm slaat. Op dit moment bedraagt de totale Amerikaanse marktkapitalisatie bijna 170% van het Amerikaanse bbp. Een angstaanjagend hoog niveau dat we slechts twee keer eerder zagen: in 1929 en 2000.

Tijdens beide keren werden beleggers kort daarna geconfronteerd met een rampzalige beurscrash. Is er een nieuwe crash op komst?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)