In 2017 kreeg je als belegger de mogelijk om te beleggen in bitcoin aan de hand van futures. Dat leek op het eerste zicht goed nieuws, maar niets is minder waar. Grote beleggers en investeerders gebruikten dit middel om te speculeren op een daling van de populaire munt. De terugval van de bitcoin is te wijten aan shorters die massaal hadden ingezet op een daling.

Eind december 2017 noteerde de bitcoin aan een recordhoogte van 20.000 dollar. Daar blijft nu helaas niet veel meer van over. Op dit moment is één bitcoin 9.150 dollar waard, de reden voor die daling heeft wellicht te maken met het feit dat grote beleggers kunnen inspelen op een daling van de munt.

Dat blijkt alleszins uit een onderzoek van de Federal Reserve in samenwerking met de universiteit van Stanford. De daling van de bitcoin werd natuurlijk niet enkel en alleen veroorzaakt door de futures, maar volgens het onderzoek heeft dit toch de grootste invloed gehad op de prijs van de digitale munt.

De futures maakte het voor grote beleggers mogelijk om niet alleen in te spelen op een stijging van de bitcoin, maar ook een daling. En dat is wat er massaal gebeurde begint dit jaar, veel van die investeerders met veel middelen gingen namelijk ‘short’ op de populaire digitale munt.

Tegengewicht

Het verschil tussen de cryptomarkt in 2017 en 2018 is immens. Voorheen had je alleen beleggers die optimistisch waren en hoopten op verdere koersstijgingen, wat natuurlijk leidde tot hogere noteringen. Nu is er dus ook een tegengewicht, beleggers en investeerders die niet liever hebben dat de bitcoin de grond in gaat.

Het herstel op de cryptomarkt is ondertussen ingezet, maar verloopt stroever dan we gewend zijn. Dat heeft uiteraard te maken met het feit dat beleggers wat voorzichtiger zijn geworden. Anderzijds wordt de bitcoin tegengehouden door de continue ‘strijd’ tussen beleggers die long en short gaan.

Bronnen: De Tijd

Foto: Nick YoungsonAlpha Stock ImagesCC BY-SA 3.0

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven