Tegen alle verwachtingen in werden de beurzen tijdens de maanden februari en maart geconfronteerd met een aanzienlijke beursdaling. Meerdere keren werd zelfs de handel op Wall Street stilgelegd. De vraag is of beleggers dé top op de aandelenmarkten hadden kunnen zien aankomen.

Niemand kan de toekomst voorspellen, dat is een ding wat zeker is. Dat is de afgelopen weken opnieuw gebleken. Er waren immers ook maar weinig analisten die deze imposante herstelbeweging hadden zien aankomen.

Krijgt dit waarschuwingssignaal opnieuw gelijk?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Topdown Charts, is te zien dat er een halfjaar geleden wel een gevaarlijk ‘waarschuwingssignaal’ is afgegeven. Tijdens het afgelopen jaar wist het percentage van Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven dat een beursnotering wist te krijgen terwijl ze verlies maakten te stijgen naar 80%. Een dergelijk percentage was alleen in het jaar 2000 zichtbaar. En ook destijds wisten de beurzen niet veel later een stevige top neer te zetten.

Overigens is het nog wel de vraag of dé top daadwerkelijk gezet is. De herstelbeweging van de afgelopen weken is namelijk behoorlijk indrukwekkend te noemen. Sommige indices zijn zelfs niet ver verwijderd meer van de oude toppen.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)