De Eurozone heeft tijdens de afgelopen jaren diverse tegenslagen te verwerken gehad. Denk bijvoorbeeld maar aan de Griekse schuldenproblematiek. Door dit Griekse drama kwam zelfs de toekomst van de Eurozone op het spel te staan. Ook vandaag de dag liggen er nog gevaren op de loer.

De economie van de Eurozone is weer op het juiste spoor beland. Mede dankzij het ruimhartige beleid van de Europese centrale bank, zien de groeicijfers er op dit moment weer prima uit. Toch is het nog maar de vraag of de economie van de Eurozone ook op eigen benen kan staan op het moment dat de ECB-steun wegvalt.

Eurozone kan last krijgen van een handelsoorlog

Bloomberg heeft aan Europese economen en analisten gevraagd wat volgens hen op dit moment het grootste gevaar is voor de economie van de Eurozone. Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van The Daily Shot, zijn de resultaten van deze enquête in beeld gebracht.

Uit de resultaten blijkt duidelijk dat er op dit moment het meest gevreesd wordt voor een handelsoorlog. De Eurozone is voor een groot deel afhankelijk van buitenlandse in- en uitstroom en daarom zou een protectionistische stroming grote schade kunnen berokkenen aan de economie.

Op dit moment ziet 75% van de ondervraagden een handelsoorlog als grootste risico voor de economie van de Eurozone. Tijdens de vorige enquête bedroeg dit nog ‘slechts’ 39%.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>