Sinds de Tweede Wereldoorlog zijn er in totaal zeven Bull Markets geweest. De zevende stierenmarkt is op dit moment van kracht en gaat haar tweede jaar in. Wat mogen beleggers eigenlijk van dit tweede jaar binnen de Bull Market verwachten?

De Bear Market van het jaar 2020 zal de geschiedenisboeken ingaan als de kortste berenmarkt ooit. De beren wisten amper twee maanden de touwtjes in handen te houden. Rond medio maart namen de stieren het weer over en ging er officieel een nieuwe Bull Market van start. De beursrally die sindsdien van kracht is, is in ieder geval behoorlijk indrukwekkend te noemen.

De beurzen kunnen nog verder in waarde gaan stijgen

Ryan Detrick, strateeg bij LPL Research, heeft onlangs de voorgaande zes Bull Markets onderzocht. Hij komt tot de conclusie dat de kans groot is dat het tweede jaar succesvol zal gaan verlopen. Op de bovenstaande grafiek is immers te zien dat tijdens de zes voorgaande stierenmarkten de S&P 500 index altijd in het groen wist te eindigen tijdens het tweede jaar van de Bull Market.

Overigens betekent dit niet dat dit tweede jaar niet volatiel kan gaan verlopen. Tijdens de meeste voorgaande keren waren de serieuze berentikken immers met name voelbaar tijdens het tweede jaar. Wat dat betreft moeten beleggers dus alert blijven.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis