De prestaties op de aandelenmarkten zijn indrukwekkend, vooral gezien we ons in een crisis bevinden. Technologie-aandelen steken er met kop en schouders bovenuit en dat doet alarmbellen afgaan. Volgens verschillende economen zijn deze aandelen ‘te hard’ gestegen, er is sprake van een bubbel. Maar geen paniek, ze beweren dat de bubbel nog niet zal knappen.

Jonathan Bell, CIO bij Stanhope Capital, beweert dat technologie-aandelen zich in een bubbel bevinden. De meest recente ‘sell-off’ gaat volgens hem echter niet uitmonden in een nog grotere daling op de aandelenmarkten. Beleggers en investeerders kopen tegenwoordig massaal op de dips waardoor een nog diepere daling gewoonweg niet kan.

I think we are certainly in bubble territory. It’s not that these businesses aren’t great businesses that are going to carry on going, it is just the exuberance related to them.

Aandelen van Amazon noteren dit jaar al 78 procent hoger en nemen de leiding van de FAANG-aandelen. Apple en Netflix noteren respectievelijk 65 procent en 59 procent hoger. En de aandelen van Facebook en Alphabet zijn dit jaar al met 38 en 19 procent gestegen.

FAANG

De aandelen van de ‘Big Five’ omslaan 20 procent van de totale Amerikaanse aandelenmarkt. En gezien hoe groot deze aandelenmarkt is, wegen deze techgiganten zwaar door bij de MSCI Global Index. Ongeveer 12 procent van de globale index zou toegewezen zijn aan FAANG.

You’ve got exuberance on just a very small number of stocks. That’s certainly bubble territory.

Bell benoemt de bubbel maar benadrukt ook dat dit niet wil zeggen dat de bubbel op korte termijn zal gaan knappen. De correctie van de afgelopen dagen is niet meer dan een gezonde evolutie van de beurskoersen gezien de sterke stijging. Maar hij waarschuwt wel dat de kleinste trigger kan zorgen voor een veel grotere ‘sell-off’.

Bronnen: CNBC

Foto: Pexels – Pixabay

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger