agenda Wall Street vervolgt onverstoorbaar zijn recordrace en lijkt door niets uit balans te kunnen worden gebracht. De agenda voor deze week zit bomvol belangrijk, richtinggevend nieuws. Mis het niet! Wall Street was wederom op jacht naar nieuwe all time highs. Dat gold in ieder geval voor de S&P 500 al sloot die index wel lager dan het intraday record. De boeken over februari zijn gesloten: de S&P 500 had zijn beste maand sinds oktober vorig jaar (plus 4,3 procent), terwijl de Dow Jones zelfs zijn beste maand kende sinds januari 2013 (plus 4 procent). De Nasdaq ligt er ijzersterk bij: die won over februari afgerond 5 procent. Enige ‘window dressing‘ zal ongetwijfeld een rol hebben gespeeld vrijdag: de markten zakten even in het rood, maar het laatste uur trad er een vrij opvallend herstel op.

>>>Slim Beleggen heeft al een kleine 14.000 volgers op TWITTER. Volgt u mee?<<<

Tegenvallers zijn er wel, maar die worden vrij moeiteloos geabsorbeerd. Wel begint Wall Street, net als overigens de Europese beurzen, lichtelijk nerveus te worden over de chaos in de Oekraïne, maar dit heeft vooralsnog geen zware gevolgen voor de koersen gehad. De agenda oogt veelbelovend.

Agenda

Een stevig gevulde agenda voor deze week, met natuurlijk vooral de ogen van beleggers gericht op de ECB (don.) en de VS (vrijdag: banenrapport, maar ook inkoopmanagersindex cijfers uit Europa, de VS en Azië. Maandag komt er een heel scala aan HSBC/Markit inkoopmanagersindex cijfers februari naar buiten van onder andere de VS (def.), China, India, Italië en de EU (def.). Daarnaast uit de VS de ISM-indez (feb.) en de bouwbestedingen (jan.). Dinsdag vergadert de Australische centrale bank, uit de VS de IBD/TIPP vertrouwensindex (maart) en het Oeso inflatiecijfer (cpi, jan.). Woensdag de HSBC/Markit inkoopmanagersindex diensten februari van onder andere China, India, EU en Italië. Uit de VS het ADP banencijfer, de ISM-index diensten (feb.) en het beige book van de Federal Reserve. Donderdag werkloosheidscijfers Frankrijk (jan.), uit de VS het Challenger-rapport reorganisaties (feb.), en de fabrieksorders (jan.). En de uitsmijter du jour: monetaire vergadering van de ECB. Vrijdag tot slot het banenrapport uit de VS (feb.),  ppi cijfers uit een aantal Eurozone landen en de industriële productie uit Duitsland (jan.). Ook deze week op de agenda een hele rits bedrijven met jaarcijfers, zoals: RWE, Glencore Xstrata, Genmab, Michael Page, Carrefour, Pharming, Deutsche Telekom, Fugro en Galapagos.