Sinds het begin van de coronacrisis staat de Amerikaanse munt al onder druk. Tijdens de afgelopen maanden verloor de dollar aanzienlijk terrein op de valutamarkt. Voor Amerikaanse beleggers is dit geen probleem, want normaliter weten de Amerikaanse beurzen juist te outperformen bij een zwakkere dollar. Mogelijk komt er binnenkort echter een einde aan die trend.

Donald Trump heeft zich tijdens de afgelopen jaren meermaals uitgesproken over het belang van de dollar voor de groei van de Amerikaanse economie. Volgens hem waren de Amerikanen gebaat bij een zwakkere dollar, want dat zou ook een positief effect hebben op de Amerikaanse export. Aangezien Trump zijn presidentstermijn niet wist te verlengen, zal hij de resultaten van de zwakkere dollar als president niet meer meemaken.

Trenddraai bij de dollar lijkt nabij te zijn

Volgens de analisten van MacroCharts moeten beleggers uitkijken dat ze niet gewend raken aan de zwakkere dollar. Volgens hen is de kans groot dat er binnenkort een trenddraai zal plaatsvinden. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat de Dollar Index bij een belangrijk steunniveau is aangekomen. Aan het einde van 2017 en begin 2018 wist deze steunzone nog redding te bieden.

Tevens is op de grafiek te zien dat de meeste beleggers op dit moment speculeren op een zwakkere dollar. Een dergelijk niveau aan shortposities hebben we ook tijdens de jaren 2007 en 2011 gezien. Niet veel later wist de dollar zich stevig te herpakken. Dat ging destijds gepaard met dalende beurskoersen. Een sterkere dollar kan dus wel degelijk effect hebben op de aandelenmarkten.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis