Al wekenlang beweegt de euro tegenover de dollar rond dezelfde koers. Ten opzichte van de slotstand van 2017 heeft de euro alleen wel behoorlijk waarde moeten inleveren. Zo was aan het begin van dit jaar € 1 nog $ 1,25 waard terwijl je op dit moment voor € 1 nog $ 1,16 krijgt.

Tijdens de afgelopen maanden heeft de EUR/USD behoorlijk wat terrein moeten inleveren. Niet vreemd, want de Amerikaanse economie presteert nog steeds beter dan de Europese economie. Het gevoerde handelsbeleid van Trump heeft daarnaast de pret voor de dollar niet weten te verpesten. Daarnaast speelt uiteraard mee dat de Fed zich nog steeds erg agressief opstelt, terwijl de ECB het een stuk rustiger aandoet.

Maakt de Euro zich op voor een nieuwe rally?

Al eerder dit jaar lieten wij weten dat er al jaren sprake is van een bijzondere correlatie met een eerdere periode. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Nautilus Investment Research, te zien dat de Dollar Index en de EUR/USD op dit moment een soortgelijk pad bewandelen als in 2003 het geval was.

Mocht dit verband standhouden, dan kan de euro zich gaan opmaken voor een nieuwe rally. Voor de dollar ziet het plaatje er in dat geval wat minder rooskleurig uit. Overigens zou Trump waarschijnlijk weinig moeite hebben met een lagere dollar, want hij liet al eerder weten dat hij de dollar te hoog vond staan.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>