De edelmetalen wisten tijdens de laatste maand van het jaar een prachtige stijging te realiseren. Als gevolg van de beweeglijkheid op de financiële markten vluchtten steeds meer beleggers richting de veilige havens. Weet de goudprijs deze stijging vast te houden, of is het einde van de herstelbeweging nabij?

De goudprijs ligt goed op schema om ook deze maand in het groen af te sluiten. Mocht dat het geval zijn, dan betekent dat de vierde opeenvolgende maand waarin de goudprijs weet te stijgen. En een dergelijke winstreeks hebben we voor het laatst in het jaar 2012 gezien. Destijds vormde dat het startsein voor een gigantische goudprijsdaling.

Goudprijs komt bij een belangrijke weerstandslijn terecht

En dat startsein zou eventueel nu opnieuw gegeven kunnen worden. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, te zien dat de goudprijs op dit moment bij een imposante weerstandslijn terecht is gekomen. Deze weerstandslijn is sinds het jaar 2011 van kracht en zolang deze weerstand intact blijft, zal de trend dalend blijven.

Afgelopen jaar kwam de herstelbeweging ook tot stilstand bij het bereiken van deze weerstandslijn. Wat dat betreft doen goudbeleggers er dus verstandig aan om deze nieuwe poging goed in de gaten te houden. Mochten de stieren de weerstandslijn weten te doorbreken, dan wordt er een trenddraai geproduceerd.

En daarmee zou er een einde komen aan de dalende trend die al sinds het jaar 2011 van kracht is.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!