Tijdens de maand september werd de goudprijs geconfronteerd met een serieuze prijsdaling. Opvallend genoeg was dit niet de eerste keer dat het gele edelmetaal in de maand september geconfronteerd werd met dalende koersen. Al zeven jaar op rij weet de goudprijs tegenvallend te presteren tijdens de negende maand van het jaar. De redding kan mogelijk dichtbij zijn.

Tijdens de afgelopen handelsweken zijn de edelmetalen geconfronteerd met een prijsdaling. Zowel de goud- als de zilverprijs moest terrein inleveren. Voorlopig lijkt deze prijsdaling een ‘gezonde’ correctie te betreffen. Tijdens de voorbijgaande maanden wisten beide edelmetalen immers stevig in waarde te stijgen. Wat dat betreft is het dus niet gek dat de goud- en zilverstieren nu een pas op de plaats maken.

Moeten we de goudmarkt nauwlettend in de gaten houden?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van GlobalProTrader, is te zien dat de goudprijs al zeven jaar op rij tegenvallend weet te presteren tijdens de maand september. Opvallend genoeg wist de goudprijs tijdens al die keren niet veel later een nieuwe (tijdelijke) bodem neer te zetten. Al zeven jaar op rij weet de goudprijs immers al een bodem neer te zetten tijdens de maand december.

Mogelijk breken er dus opnieuw goudentijden aan. Mocht het verleden zich opnieuw gaan herhalen, dan zouden beleggers nu nog ‘koopjes’ kunnen doen. In december kan er immers een nieuwe goudbodem neergezet worden.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!