De Nasdaq 100 index is op dit moment niet ver verwijderd meer van een magische weerstandszone. Sinds de bodem van maart zit de techindex al stevig in de lift. En voorlopig lijkt de stier nog niet verslagen te zijn. Maar, mogelijk komt daar binnenkort verandering in.

De Nasdaq 100 index steekt op dit moment met kop en schouders boven de rest van de beurzen uit. Beleggers geven op dit moment duidelijk de voorkeur aan techaandelen. En eigenlijk is dat ook niet zo vreemd, want juist door de coronacrisis is de positie van de technologiesector verstevigd.

Beleggers moeten deze belangrijke weerstandszone in de gaten houden

Beleggers moeten alleen niet vergeten om het onderliggende plaatje uitgebreid te analyseren. Het gemiddelde techaandeel is immers op dit moment behoorlijk duur gewaardeerd. En mede daardoor zijn diverse analisten van mening dat er een nieuwe ‘techzeepbel’ is ontstaan.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Nautilus Investment Research, is te zien dat de Nasdaq 100 index op dit moment niet ver verwijderd meer is van een belangrijk Fibonacciniveau. Op de grafiek is te zien dat het 261,8% niveau binnen handbereik ligt. Mocht de Nasdaq 100 index rond deze koers een stevige top neerzetten, dan moeten beleggers rekening houden met een nieuwe beursdaling. Boven deze magische weerstandszone ligt de weg open voor nog veel hogere koersen.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)