Het is op dit moment geen pretje op de beurzen. Al twee weken lang worden de wereldwijde aandelenmarkten geconfronteerd met dalende beurskoersen. Tijdens de laatste handelsdag van de week leek het er lang op dat Wall Street opnieuw met een diep rode stand de handelsdag uit zou gaan. Toch was er tijdens het laatste uur sprake van een imposante herstelbeweging. En die stijging kwam niet toevallig uit de lucht vallen.

Binnen de technische wereld zijn er diverse gereedschappen voorhanden om te bepalen of een bepaald financieel instrument koopwaardig is of niet. Onder andere wordt vaak gebruik gemaakt van de RSI-indicator. Deze spanningsmeter geeft aan of er sprake is van een oververkochte of overgekochte situatie. Het zal niemand verbazen dat deze RSI-indicator op dit moment aangeeft dat er sprake is van een oververkochte situatie.

Een vergelijkbare situatie met de bodem van november 2016

Toch was dat niet de belangrijkste katalysator die afgelopen vrijdag wist te leiden tot de trenddraai. Het was met name de Moving Average 200 (beweeglijke steunlijn) die wist te zorgen voor de gigantische herstelbeweging. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Northman Trader, is te zien dat de MA 200 tijdens de handelssessie van vrijdag bereikt werd. Precies vanaf dat moment keerde de stier terug op het speelveld.

Opmerkelijk genoeg zagen we eenzelfde situatie tijdens de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen in november 2016. Destijds wist de S&P 500 index ook een stevige bodem neer te zetten nadat de MA 200, in combinatie met een oververkochte RSI-indicator, bereikt werd.

Is die stevige bodem opnieuw gezet?

Al 3 jaar op rij de beursindices verslaan!

Bij het Trading Rapport verslaan we de S&P 500 al 3 jaar op rij. Dit jaar staat het rendement op 17,30%. Een rendement dat is behaald door:

  • 1 aandeel per keer in te nemen
  • Alleen te handelen in aandelen (geen turbo’s, ingewikkelde opties etc)
  • Iedere trade te werken met een instapmoment, stoploss en koersdoel

Met deze simpele methode, snel aandelen kopen en weer verkopen, kan iedereen meedoen. Ontdek HIER het superrendement van Trading >>