Steeds meer beleggers durven weer een belegging te wagen buiten de traditionele beleggingsgebieden Amerika en Europa. De groeilanden zijn weer in trek en steeds meer beleggers vragen zich af welke landen het meest geschikt zijn voor een investering.

De economen van Nomura Holdings Inc. Laten weten dat beleggers met name hun ogen moeten gaan richten op Azië. Binnen dit continent zijn genoeg interessante landen te vinden die beschikken over het nodige groeipotentieel. Overigens moet daarbij wel het kaf van het koren gescheiden worden.

Azië biedt kansen voor beleggers

Nomura Holdings Inc. heeft zich in het onderzoek met name gericht op de beroepsbevolking. India en de Filipijnen komen daarbij als beste uit de test naar voren. De verwachting is dat de economieën van deze twee landen de komende jaren aan het hardste tempo zullen gaan groeien. Voor landen als China en Japan ziet het plaatje er een stuk minder rooskleurig uit.

azie-1

Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van Bloomberg, zijn de resultaten in beeld gebracht. China en Japan kampen met een groot vergrijzingsprobleem, terwijl de beroepsgeschikte bevolking in India en de Filipijnen de komende jaren verder zal toenemen.

azie-2

Daarnaast heeft Nomura Holdings Inc. ook in beeld gebracht wat voor effect dit gaat hebben op de groei van het bruto binnenlands product van de betreffende landen. Volgens deze tabel ziet de toekomst voor China er het belabberdste uit.

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER