Onlangs lieten wij u weten dat de beste maand van het jaar is aangebroken. Gemiddeld gezien weet de S&P 500 index in de maand december met 1,6% in waarde te stijgen. Maar, welke sector weet tijdens de laatste maand van het jaar de beste zaken te doen?

Allereerst dient vermeld te worden dat we te maken hebben met een wel heel bijzonder beursjaar. Los van het feit dat er op Wall Street sprake is van een ongekende beursrally, heeft de S&P 500 index nog geen enkele maand te maken gehad met een daling! Als we ook deze maand in het groen afsluiten, hebben we te maken met een record (grafiek afkomstig van LPL Research).

Deze sector doet normaliter goede zaken in december

Natuurlijk is het ook interessant om te bekijken welke sector traditioneel de beste zaken weet te doen tijdens de laatste maand van het jaar. Op de bovenstaande tabel, afkomstig van LPL Research, is te zien dat normaliter onroerend goed aandelen het erg goed weten te doen in de maand december. De gemiddelde winst voor deze sector bedraagt 2,2%.

Volgens diverse onderzoeken is het niet zo vreemd dat juist de onroerend goed aandelen goede zaken weten te doen tijdens de laatste maand. Juist tijdens de laatste maand van het jaar zijn beleggers geneigd om naar defensievere aandelen terug te keren. Is daar dit jaar opnieuw sprake van?