Tijdens de afgelopen maand wisten de beurzen opnieuw goede zaken te doen. Voor veel beleggers kwam dit als een verrassing, want normaliter staat de maand mei bekend als een beruchte beursmaand. Toch lijkt dat vooroordeel niet te kloppen. Beleggers moeten zich juist zorgen maken over de huidige beursmaand.

Een bekende beursspreuk is “Sell in May and Go Away”. Dit is al een eeuwenoud beursgezegde. Over de afgelopen 20 jaar gemeten ziet de maand mei er echter helemaal niet zo slecht uit. Zo wist de S&P 500 index gemiddeld gezien in de maand mei met 0,4% in waarde te stijgen. En ook dit jaar wist de S&P 500 index in het groen te sluiten.

Beleggers kunnen het beste in oktober terugkeren

Volgens strateeg Ryan Detrick moeten beleggers zich met name zorgen maken over de beursmaand juni. Zo is op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van LPL Research, te zien dat de S&P 500 index tijdens de afgelopen 20 jaar gemeten gemiddeld gezien in de beursmaand juni met 0,98% wist te dalen. Samen met de beursmaand september is de maand juni de slechtste beursmaand van het jaar.

Overigens staat de zomerperiode sowieso bekend om haar volatiliteit. Vaak loont het om pas in oktober weer terug te keren naar de beursvloer. De vraag is alleen of beleggers daar daadwerkelijk gehoor aan gaan geven.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)